Site Loader
تهران, سعدی شمالی, کوچه امین زاده, ساختمان میخک, طبقه ۲, پلاک ۵۴
0

استفاده از مه پاش در سالن انبار میوه و مرکبات واجب است
مه پاش ها از جمله تجهیزات جدید و به روز در صنایع مختلف میباشد و یکی از کاربردهای مهم این دستگاه، تأمین رطوبت مورد نیاز برای انبارداری میوه و سبزی می باشد. میوه ها و سبزیجات مختلف پس از برداشت باید تحت شرایط دما و رطوبت خاصی ذخیره شوند، وگرنه این محصولات به سرعت فاسد خواهند شد. یکی از بهترین روشها برای ایجاد این رطوبت و دما مه پاش می باشد. البته استفاده از مه پاش مزایای دیگری هم دارد که در ادامه ذکر میگردد. در این نوشته در رابطه با استفاده از مه پاش در انبارداری میوه و سبزی توضیح میدهیم.

همیشه در فصل برداشت میوه با حجم زیاد میوه برداشت شده روبرو هستیم. از زمان برداشت میوه از باغ و مزرعه تا رسیدن آن بدست مصرف کننده باید آن را طوری نگهداری کنیم که کیفیت و ظاهر محصول تغییر چندانی نکند.به هر حال ما باید طوری از قبل برنامه ریزی کنیم که بعد از برداشت محصول بتوانیم میوه را به بهترین شکل در برابر عوامل محیطی حفظ کنیم.

استفاده از سیستم مه پاش در انبار نگهداری میوه و سبزی باعث این میشود که رطوبت نسبی فضای انبار بالا برود و با بالا رفتن رطوبت انبار میوه رطوبت خود را از دست نداده و به اصطلاح خشک نشود که این امر باعث حفظ کیفیت و مزه و فرم میوه میشود و همچنین محصول ما وزن خود را از دست نمیدهد و همین امر باعث میشود که استفاده از مه پاش در انبار میوه مقرون به صرفه باشد.

نقش رطوبت نسبی در حفظ تازگی میوه ها

رطوبت نسبی بین 85 تا 90 درصد باعث این میشود که میوه فرم طبیعی خود را حفظ کند و همچنین پس از گذشت زمان انبارداری تا عرضه مزه و عطر و بوی تازگی خود را داشته باشد.

جلوگیری از کاهش وزن میوه ها با استفاده از رطوبت ساز

استفاده از رطوبت ساز در سالن ذخیره میوه علاوه بر تازگی و سالم ماندن محصول مانع افت وزن میوه نیز میشود. زیرا اگر میوه آب از دست بدهد، وزن آن کم شده و در نتیجه سود فروش آن کمتر خواهد شد. به همین دلیل ذخیره کردن میوه در محیطهای مرطوب به منظور حفظ وزن آن محصول نیز بسیار سودمند می باشد.

اگر هوای اطراف میوه به اندازه کافی مرطوب باشد، میزان ترشحات میوه به حداقل رسیده و در نتیجه وزن، ظاهر، کیفیت غذایی و عطر و طعم آن میوه نیز حفظ خواهد شد. در حالیکه کاهش وزن، چروکی، پژمردگی و نرم شدن در اثر از دست دادن آب به وجود می آید. مخصوصا میوه های نابالغ که فعل و انفعالات شیمیایی بیشتری دارند، در محیطهای خشک به سرعت آسیب پذیر هستند.

البته فقط رطوبت محیطی بر میزان کیفیت میوه های انبار شده تأثیرگذار نیست، بلکه این موضوع به دما، جریان هوای داخل سالن و فشار اتمسفر نیز بستگی دارد. بعنوان مثال حرارت بالا به همراه وزش سریع باد در داخل انبار باعث تعرق بیشتر میوه ها میشود.

رطوبت ساز مناسب برای سالن میوه و سبزی

بهترین و مقرون به صرفه ترین رطوبت ساز برای سالن میوه و سبزی سیستم مه پاش است و از مزایای این سیستم نصب و اجرای سریع ، در دسترس بودن ، نگهداری و سرویس آسان ، قابلیت گسترش سیستم به نقاط مختلف سالن ، و ارزان بودن آن است.

سیستم مه پاش سالن میوه و سبزی باید از دستگاه رطوبت سنج برای اتوماسیون بهره ببرد تا به محض افت رطوبت در محیط انبار سیستم به صورت خودکار روشن شود و رطوبت لازم را تامین نماید.

سورتینگ میوه با مه پاش
کاربرد دیگر سیستم مه پاش در انبارداری میوه استفاده از آن در سورتینگ و رنگ آوری میوه است . همانطور که میدانیم میوه کال برای رسیده شدن بطور مصنوعی و در انبار به گاز اتیلن و رطوبت 95 درصد نیاز دارد تا به میوه رسیده و آبدار تبدیل شود.

همچنین در مرحله سورتینگ برای اینکه میوه ها به درستی لیبل گذاری و درجه بندی شوند، لازم است که رطوبت محیطی در شرایط ایده آل باشد. بدین منظور حتی در زمان بسته بندی میوه ها نیز از دستگاه های مه ساز برای تأمین رطوبت مورد نیاز سالن استفاده میشود.

Post Author: admincms

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ALLCHANNELS

ما را در تگرام دنبال کنید

ورود به کانال تلگرام بستن